Sarajevo

 

*Individualno putovanje

**ponuda ne vrijedi za vrijeme novogodišnjih praznika te tijekom Sarajevo film festivala


 

Pad Jugoslavije, Sarajevska opsadna tura je najpopularnija tura koju organizira Meet Bosnia Travel. Sa našim iskusnim sarajevskim lokalnim vodičima moći ćete bolje razumjeti bogatu i ponekad nasilnu povijest ovog grada i cijele balkanske regije. Činjenice iznesene u ovom ratnom obilasku isporučuju se iz intelektualne perspektive, uvelike pronicljive ako želite saznati kako je bilo živjeti u bivšoj Jugoslaviji i biti pogođena ratom, kao i veliku sliku tih tragičnih događanja.


U posljednjih sto godina, Sarajevo je tri puta bilo središte svijeta; prvi put 1914. kada se ovdje dogodio atentat koji je uzrokovao Prvi svjetski rat; drugi put je bio 1984. godine, kada je Sarajevo bilo domaćin XIV zimskih olimpijskih igara u komunističkoj Jugoslaviji, a treći put samo 8 godina kasnije, kada je počeo rat u Bosni i Hercegovini koji je svijetu donio najdužu opsadu u modernim ratovima tj. opsada Sarajeva.

Na ovom ratnom pregledu čut ćete priče o preživljavanju u ratnoj zoni. Polazeći od starog grada krećemo prema Žutoj tvrđavi/tabiji gdje ćete imati mali uvod u geografski krajolik Sarajeva. Žuta tvrđava je idealno mjesto za to budući da se odatle pruža prekrasan panoramski pogled na Sarajevo. Vodič će opisati životne uvjete u gradu bez struje, hrane ili vode. Ako se pitate zašto u Sarajevu ima toliko groblja, ovaj izlet će vam dati odgovor. Vidjet ćete Kovači, posljednje počivalište brojnih sarajevskih branitelja. Gotovo tri desetljeća nakon rata u Sarajevu još uvijek postoje vidljivi ožiljci od opsade. Ovaj ratni obilazak će vam pokazati neke od značajnijih ruševina. Vidjet ćete tržnicu Markale - mjesto gdje se dogodio stravični masakr, Spomenik djeci ubijenoj u Sarajevu i druge važne spomenike.

Kasnije se vraćamo na osamdesete - govorimo o Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu i olimpijskom kompleksu - Olimpijskoj dvorani i Olimpijskom stadionu. Vaš vodič neće propustiti obilazak kako bi vam ispričao više o životu u bivšoj Jugoslaviji i usporedio ga sa životom tijekom opsade. U blizini kompleksa vidjet ćete uništene bolnice iz rata, Braniteljsko groblje, grobove Romea i Julije iz Sarajeva, Kapelu sv. Vida i druge.

Na putu do Tunela nade provest ćemo vas kroz ulicu nekad poznatu kao Snajperska ulica - najopasnija ulica u Sarajevu za vrijeme opsade. Jedna od atrakcija koju ćete vidjeti na toj ulici je Hotel Holiday Inn gdje su svi međunarodni novinari boravili tijekom rata. Također, nećemo propustiti da vam pokažemo i Vojnu kasarnu.


 

Najvažnija lokacija koju posjećujemo je muzej War Tunnel (Tunel nade) gdje se prikazuju izvorni ratni videozapisi snimljeni tijekom opsade Sarajeva i gdje će vam naš vodič detaljno objasniti koliko je važan tunel za ljude koji su živjeli u Sarajevo tijekom opsade. Tamo možete proći kroz mali dio izvornog Tunela nade, prolaza koji je nekada donio nadu i lokalnim Sarajcima i drugim Bosancima.


 

Plan razgledavanja:


Žuta tvrđava - Gradska vijećnica - Zaštitno groblje - Olimpijski stadion Koševo - Olimpijska dvorana Zetra - Sarajevska grobnica Romeo i Julija - Heroji sv. Vida Kapela - Snajper aleja - Bivši hotel Holiday Inn - Stara vojarna Vojske - Sarajevske ruže - Tunel nade - Olimpijska staza za bob i sanjkanje - Opsada Sarajeva - Vrelo Bosne - Trebević planina


 

Program putovanja:

 

1.dan SARAJEVO

Dolazak u Sarajevo u vlastitom aranžmanu.

Prijava u Hotel Boss od 15:00h.

Slobodno vrijeme.

Noćenje.

 

2.dan SARAJEVO

 

Doručak. Sastanak s vodičem u 09:30h. Poludnevni razgled Sarajeva prema programu do 15:30h.

Slobodno vrijeme.

Noćenje

 

3.dan SARAJEVO

 

Doručak.

Odjava iz hotela do 11:00h.

Kraj programa.

Povratak iz Sarajeva u vlastitom aranžmanu.

 


 

Cijena aranžmana uključuje:

 • 2 noćenja s uključenim doručkom u luksuznom Hotelu Boss u centru Sarajeva

 • parking u sklopu hotela

 • poludnevni razgled Sarajeva s vodičem

 • Troškove organizacije i realizacije putovanja


 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

 • Individualne troškove kao i sve programom ne navedene usluge

 • prijevoz do Sarajeva


 


 

 • Organizator putovanja je Rest Nest Travel, Ulica Ignacija Henckea 2a, 51000 Rijeka, ID: HR-AB-51-040344504

 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene pojedinih sadržaja u programu.

 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

 • Provjeriti 2 dana prije putovanja točno mjesto sastanka i vrijeme polijetanja aviona.

 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i Općim uvjetima putovanja organizatora putovanja.

 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja, kao zdravstvenim, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.

 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.

 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.

 • Putnici koji posjeduju stranu putovnicu dužni su sami da se informiraju kod nadležnog konzulata o uvjetima koji vrijede za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno osiguraju potrebne uvjete i isprave.

 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obavijest o otkazu aranžmana je 5 dana prije datuma polaska.

 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.


 


 

Organizator putovanja je turistička agencija REST NEST TRAVEL,  ID: HR-AB-51-040344504

Uz ovaj program važe Opći uvjeti putovanja organizatora putovanja.

Rest Nest Travel, Ulica Ignacija Henckea 2a, 51000 Rijeka

Tel: 051/ 860 185
email:  office@restnest.hr
web: http://restnest.hr/


 

 

 
© 2020 Rest Nest | Fly Web Team